Bij Marlies trof het me dat zij de kunst van het luisteren zo goed verstaat. Zij is empathisch en zonder oordeel. Je voelt je gehoord door haar. Dat is het begin van het herstel. 

Daarnaast stemde zij de oefeningen zodanig op me af dat mij onmiddellijk duidelijk werd waar ik mee bezig was en kon ik er meteen iets mee in het dagelijkse leven.

Door de behandelingen van Marlies werd haptonomie voor mij hèt middel om mijn gevoel meer serieus te nemen en me beter bewust te worden van mijn non verbale communicatie. Ik voel me nu completer.“

“De afgelopen periode heeft me veel gebracht. Ik ben heel fijn en warm ontvangen in mijn nieuwe team waardoor ik weer het gevoel heb dat ik er mag zijn als collega. Dat na de ellendige periode van vorig jaar dat ik geaccepteerd ben en dat ik er mag zijn met mijn kwetsbaarheid en gevoeligheid. Dat dit gedeeld mag worden, dat dit gewaardeerd word, maar vooral dat ik, ik mag zijn. 
Het feit dat ik zo'n ervaring heb mogen meemaken is ook dankzij jou en de inzichten die je me gegeven hebt over mezelf. Ik heb het idee dat ik veel meer tot mezelf ben gekomen, dat ik mijn gevoel nu veel meer toelaat. Dat ik hierdoor ook meer de ruimte durf te nemen voor mezelf en mensen mee durf te nemen in mijn gedachten en gevoelens.”

“Marlies van het Haptophuis heeft mij geholpen bij het begrijpen van mijn gevoel.  Ik kwam erachter dat ik eigenlijk al wel veel en goed kon voelen. Ik acteerde en reageerde alleen niet op dit gevoel. Ik was met name erg rationeel en bezig met de ander: ‘’Wat zou dat voor de ander betekenen? Wat vindt de ander ervan?’’. Meestal sloot ik me af voor mijn gevoel en handelde ik zo rationeel mogelijk, ik dacht dat ik zonder gevoel sneller tot de juiste oplossing kon komen in zowel privé als zakelijke situaties.

Door de sessies met Marlies heb ik ontdekt dat reageren en handelen vanuit mijn eigen gevoel mij sterker maakt in verschillende situaties. Ik heb geleerd om meer en beter op mijn gevoel te vertrouwen. Mijn gevoel blijkt het uiteindelijk altijd goed te hebben voor mij als persoon.

Marlies deed dit op een hele prettige manier, op hetzelfde niveau en als goede coach. Ze was open, draaide er niet omheen en scherp. Ze kon op een fijne en soms ludieke wijze laten zien hoe ik op bepaalde zaken reageerde. Ze gaf mij vertrouwen en liet ook zien dat bepaalde manieren van handelen ook echt werken. Mocht ik nog een keer aan de slag gaan met mijn persoonlijke ontwikkeling, dan ga ik graag nog een keer terug naar Marlies.”

“Na een afspraak bij Marlies ging ik altijd met heel veel positieve energie weg. Ik voel me altijd heel erg begrepen en ze is echt een goed luisterend oor. Door Marlies heb ik veel dingen over mezelf geleerd die ik zelf nog niet wist. “

“als je aan me zou vragen wat ik nu heb geleerd is het toch wel het bewust worden van mijn eigen gevoel en vooral daarnaar te handelen waarbij ik mijn eigen grenzen vooropstel. Mijn lijf geeft zo'n enorm duidelijke signalen af, die ik wel voelde en kon benoemen, maar die ik eerder negeerde door de situatie op een rationele manier te bekijken. Op de korte termijn kon dit nog voor mij werken. Maar op de lange termijn brak het me op en kon ik de emoties die opspeelde niet meer controleren omdat ik merkte dat ik zelf of iemand anders zo vaak over mijn grens was gegaan.

Door te leren grenzen aan te geven en te ervaren dat ik daarmee niet het contact of de verbinding met iemand verlies maar juist ook nader tot iemand kan komen, ervaar ik veel meer rust in mijn hoofd. Dingen overkomen me niet, ik maak zelf keuzes waar ik achter sta die zorgen dat ik me goed voel. “