Over mij

Mijn naam is Marlies Smeulders en mijn praktijk heet Haptohuis. 

Ben openminded, enthousiast en betrokken. Sta stevig vanuit kracht en kwetsbaarheid in het leven. 

Ik houd van avontuur en ontdekken. Zowel in werk als thuis.

Ik werk vanuit intuitie, speelsheid en veiligheid en vind het mooi om de ander echt te ontmoeten. 

 

Ontwikkelen is een woord dat mij past: Iets bloot leggen, ophelderen of losmaken. 

Er is altijd nog iets te ontdekken en te leren. Het is noch zwart noch wit bij mij, geef mij maar de vele grijstinten. Ik houd zowel van bewegen als stilstaan en alles ertussen. Van mogen en willen en liever niet moeten.

 

Door mijn werk als arts viel iets mij steeds meer op : namelijk dat er veel in het hoofd wordt geleefd, op de zolder waardoor de signalen van het lijf oftewel de rest van het huis niet meer opgepikt worden. Wat als het lichaam slimmer is dan het brein en het ons iets zou mogen vertellen...? 

 

Dat intrigeert mij en ben me daar verder in gaan verdiepen en ontwikkelen. En hier help ik de ander graag bij want voor mij ligt daar een sleutel tot een prettiger leven. 

 

Gaande weg de jaren is mijn aanbod holistischer en kleurrijker geworden en put ik uit diverse begeleidingsvormen waar ik verschillende opleidingen in heb gevolgd. Denk aan de geneeskunde, haptonomie, mindfulness, schematherapie , EFT (Emotionally Focused Therapy) en systemisch werk. 

 

Ik werk graag samen met collega’s als het aanbod hierom vraagt en vooral ook om met én van elkaar te leren. 

 

​Het logo van Haptohuis (een schelp, slakkenhuis en spiraal) staat voor mij voor de beweging die je gaat maken in de sessies waarbij je steeds een stukje dichter tot je kern komt, wie jij bent en wat jij verlangt. Én je hele lijf bewoond wordt waardoor je thuiskomt in jouw ‘huis’. 

In de natuur vind je veel spiralen zoals een slakkenhuis of een varen in de knop. Het is een prachtig symbool dat je uitnodigt om naar binnen te keren, naar de essentie 

 

Wees welkom, ik ontmoet je graag!