Over mij

Mijn naam is Marlies Smeulders en mijn avontuurlijke karakter heeft mijn professionele carrière positief gekleurd. Ik ben 17 jaar werkzaam geweest als huisarts met een brede medische interesse en de laatste 2 jaar tevens als arts binnen de psychiatrie in de GGZ.


In die beide rollen groeide mijn interesse in het coachen en begeleiden van cliënten met psychosociale en psychosomatische problematiek. 
Ik heb gevoeld dat bij veel cliënten met genoemde klachten, door afgestemde begeleiding en therapie, nog veel gezondheidswinst te behalen is en dat ik met meer voldoening werk als ik tijd en verdieping voor de consultatie ervaar.

Ik vind het mooi en waardevol om samen met de cliënt tot inzicht te komen dat er soms een klacht achter de gepresenteerde klacht bestaat, een vorm van disbalans in henzelf of hun leefwereld en dat een recept of ingreep mogelijk niet de oplossing brengt.


In de haptotherapie vond ik een mooie aanvulling in het holistische kunnen denken en werken.

Zo besloot ik in 2011 de 4-jarige opleiding haptotherapie te gaan volgen aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Nijmegen. 

Een sabbatical van een jaar in 2016/17 in Nieuw-Zeeland met mijn gezin heeft mij doen besluiten om mij verder te bekwamen in het vak van haptotherapeut en mijn huisartsenpraktijk neer te leggen. Zeker geen makkelijke beslissing maar wel een vanuit mijn hart en...dat ‘klopt’ nog steeds.

Wees welkom, ik ontmoet je graag!